maanantaina, huhtikuuta 23, 2007

Thai lihapullat hihareseptillä

Oli pakko kokeilla pitkästä aikaa pyöräytellä lihapullia. Innoittajana toimi työpaikkaruokalan, Sodexhon, east&west -teemaosaston osuvasti nimetyt "Thai Maman" lihapullat.

Kurkistin hihaan ja ravistelin seuraavanlaisen reseptin esille:

1 purkki eli 2½ dl Valio Cocos & Lime 5% -ruokakermaa
1 dl Meira maustettua korppujauhoa
1 dl normaalia korppujauhoa
1 kananmuna
1 Knorr ranskalainen sipulikeittoainespussi
500 g suomalaista paistijauhelijaa
1 purkki Valio feta 9% laktoositon -kuutioita
100 g tuoretta inkivääriä raastettuna

Korppujauhot, sipulikeittoainekset, kerma ja kananmuna kippoon. Sekoita ja anna turvota hetken. Kaikki muut aineet sekaan ja puhdas käsi perään. Muodosta lihapullataikina. Pyörittele kostutetuin käsin pullat uunipellille. Paista 225 astetta, 15 min.

(kuvassa pullat ennen paistamista, ei niistä oikeasti tuollaisia punaisia tule...)

Normaaleja korppujauhoja heitin perään siksi, että maustetut pääsivät loppumaan kesken. Maustettua jauhoa ei tosin kannata yliannostaa, sillä se sisältää suolaa, ja sitä saadaan taikinaan jo sipulikeitosta ja fetasta. Tuore inkivääri oli 140 gramman köntsä, josta hukkaan meni aika paljon pienten ulokkeiden ja kuoren poiston jälkeen.

Erinomaisen hyvää. Yllätin jälleen itseni hiha- ja stetson-menetelmien menestyksekkäässä soveltamisessa :) Seuraavalla kerralla täytyy lisätä hieman tulisuutta mukaan.

Ei kommentteja: